duminică, 17 februarie 2013

5 moduri de a-ti distra copilul intr-o zi urata de week-end

Sursa foto:  Jeanne Claire Maarbes / FreeDigitalPhotos.net
In zilele urate, cand ploua, bate vantul sau este pur si simplu prea frig ca sa iesi afara, cum iti distrezi copilul?

Sigur, exista solutia de a-l urca in masina si a merge la un film la mall, sau la un loc de joaca amenajat. Nu e o idee rea, insa daca faci un mic calcul iti dai seama ca bugetul alocat pentru masa pe o saptamana se duce rapid pe o distractie de cateva ore.

Ce poti sa faci asadar pentru a te distra cu copilul tau fara a cheltui prea multi bani, sau chiar deloc?

1. poti alege sa faci putin sport: inchiriaza o masa de ping-pong, participa (activ :)) la lectia lui de karate sau organizeaza in sufragerie un campionat de badminton. Misca-te si tu putin in week-end; o sa iti creasca tonusul si o sa te simti plin de energie!

2. du-te la un film... acasa! Inchiriaza un film pe care nu l-ati mai vazut, pregateste pop-corn sau ceva de rontait, o limonada sau un suc de portocale home-made si vizionati filmul impreuna. Copilul tau o sa savureze fiecare moment, iti garantez :)

3. invita alt copil in vizita sau du-te tu in vizita la o familie cu copii. Chiar daca fac ceva deranj ignora acest lucru si lasa-i sa se distreze cum si cat vor. Orele petrecute in casa trec mai usor cand ai o companie placuta :)

4. fii creativ: decupeaza, lipeste, picteaza. E un moment potrivit acum caci vine 1 Martie. De ce nu ati face impreuna niste felicitari si martisoare originale?

5. gatiti ceva impreuna; lasa-l sa amestece coca, sa formeze gogosi, sa puna topping-ul pe pizza sau sa orneze briosele. Se va distra grozav!

Uneori ne "uitam" copiii in fata televizorului sau a tabletei pentru ca avem prea multe lucruri de facut sau suntem prea obositi. Iar ei au nevoie sa se joace si au nevoie sa petreaca putin timp si cu noi. Pune-ti copilul pe lista de "to do" asa cum faci cu task-urile de la serviciu, si veti avea amandoi de castigat.

Pe curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu